Palkitut urheilijat

Vuoden 2015 Urheilukapteenit ja Top Ten -urheilijat Märskyssä

Syksyn lakkiaisten yhteydessä perjantaina 4.12 palkittiin jälleen menestyneitä Märsky-urheilijoita.

Palkinnot jakoivat

Satu Uusitalo & Oskari Mörö

Tunnustuksien ja palkintojen jakamisessa auttaa tänä vuonna Märskyn valmentajista SATU UUSITALO.
Satu on edustanut Suomea uimahyppääjänä useissa nuorten ja aikuisten EM- ja MM-kisoissa. Märskyn uimahyppyvalmentajana Satu on toiminut vuodesta 2004. Hän on nuorten Olympiavalmentaja ja toimii Suomen Uimaliiton uimahyppyjen maajoukkuevalmentajana. Satu on valittu kahtena viime vuotena vuoden uimahyppyvalmentajaksi.

Urheilijoita edustaa Märskyn kevään 2013 ylioppilas Oskari Mörö.  Yleisurheilun EM-kisoissa 2014 hän selviytyi päälajissaan 400 m aidoissa finaaliin juostuaan välierässä uuden Suomen ennätyksen 49,08. Nuoresta iästään huolimatta hän on jo kolminkertainen 400 m aitojen Suomen Mestari. Ensi kesän päätavoitteena ovat Rion Olympiakisat. Urheilun ohessa hän opiskelee liikuntaa Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä. 

 

URHEILUKAPTEENIT

MONIKA MIKKOLA 

Nuoresta iästään huolimatta menestynyt ja kokenut purjehtija. On saavuttanut urallaan tähän mennessä mitalin kaikista arvokisoista. Voitontahtoinen, positiivinen, määrätietoinen, taitava – nämä sanat kuvaavat Monikaa. Tavoitteena Rio 2020. Saavutuksia vuodelta 2015: U21 MM kisoissa 3 sija, U21 EM kisoissa 2 sija.

 

LAURI MARKKANEN

Lauri oli kesän alle 18-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailuissa koko turnauksen paras pisteiden tekijä (18.2p/ottelu). Teki debyytin miesten maajoukkueessa Susijengissä. Aiemmin keväällä NBA Global leirillä New Yorkissa valittiin All Stars –otteluun. Jatkaa opintojaan ja koripalloa ensi vuonna Arizonan yliopistossa Yhdysvalloissa.

 

TOP TEN 2015

TYTÖT 

JALKAPALLO

Tia Painilainen

Tia suhtautuu harjoitteluun hyvällä asenteella, hymy huulilla ja on urheilija kaikin puolin. Kaikki asiat hän tekee mahdollisimman hyvin ja tavoitteellisesti. Hän osaa asettaa kehittymiselleen tavoitteita, joiden suuntaan harjoittelu tähtää. Tia oli pelasi menneellä kaudella Suomen mestaruuden voittaneessa PK 35 Vantaa joukkueessa ja oli avainpelaaja oman ikäluokkansa U19 maajoukkueessa. Hän nousi kauden aikana myös Naisten A-maajoukkueryhmään.

BEACH LENTOPALLO

Anniina Parkkinen

Pääsi parinsa Essi Hasun kanssa aikuisten EM-kisoihin, joissa sijoittuivat sijalle 17. Pohjois-Euroopan kiertueen Kisakallion osakilpailussa sijoittuivat hopealle Riikka Lehtosen ja Taru Lahden voittaessa turnauksen. Aikuisten SM-hopeaa Essi Hasun kanssa. Tunnollinen ja määmäärätietoinen urheilija.

KORIPALLO

Sandra Karsten

Naiskoripallon isoimpia lupauksia. Omaa potentiaalin Euroopan huipulle. Monivuotinen nuorisomaajoukkuepelaaja joka on ottanut ensi askeleita jo naisten maajoukkueessa. Motivoitunut, ahkera, innostunut ja innoittava nuori urheilija.

SULKAPALLO

Elina Niiranen  

Asennoituminen harjoitteluun parantunut selkeästi. Elina on vahvistanut asemiaan Suomen valioluokan parhaimmistossa, niin kaksin kuin nelinpelissäkin.

YLEISURHEILU

Enni Nurmi

Kävelijä Enni Nurmi on oman ikäluokkansa kärkijoukoissa Euroopassa. Tunnollinen harjoittelija sekä opiskelija.

TAITOLUISTELU

Viveca Lindfors

Motivoinut ja kova harjoittelija. SM seniori naisten 3.sija sekä Pohjoismaiden seniori naisten 3.sija. Kehittynyt kovaa vauhtia yhdeksi suomalaiseksi taitoluistelun tulevaisuuden huipuksi.

MUODOSTELMALUISTELU

Tiina Vuoksinen

Junioreiden MM-1. ja SM-1. vuonna 2015. Seurajoukkueensa Musketeersin kapteeni. Määrätietoinen harjoittelija. Tiina on hoitanut opiskelunsa myös moitteettomasti.

UINTI

Lotta Upanne

Lotta on tehnyt useita nuorten Suomen ennätyksiä selkäuinneissa.
Lisäksi hänet valittiin lyhyiden ratojen EM-uinteihin, jotka käydään siis parhaillaan Israelissa. Erinomainen harjoittelija ja on hyvä esimerkki
kokonaisvaltaisessa valmentautumisessa. Lotta valittiin myös Vuoden Uinti Urheilijaksi.

UIMAHYPYT

Ellen Sirkka

Nuorten Suomen mestari ja Bakun European Games -kisojen finalisti tyttöjen kerroshypyissä. Uimahyppyjen lajikapteeni, tunnollinen harjoittelija, koulu sujuu myös hienosti.

JUDO

Emilia Kanerva

Emilian saavutukset ovat upeita: U18 sarjassa MM hopeaa, EM ykkönen sekä pronssi sija EYOF kisoissa. Tällä hetkellä Emilia on maailman ranking ykkönen sarjassa U18. Opiskelut, tämä tulevaisuuden lupaus, on hoitanut aina mallikkaasti.

KARATE

Säde Tiger

Suomenmestari, pohjoismaidenmestaruuskilpailujen 2. Lisäksi Säde on saavuttanut Tsekeissä U18-sarjassa uransa ensimmäisen Euro Gran Prixin voiton. Tunnollinen harjoittelija sekä opiskelija.

TEAM GYM

Oona Savander

Oona on tavoitteellinen ja päämäärätietoinen urheilija, joka tekee tunnollisesti töitä tavoitteidensa saavuttamiseksi. Oonan sitoutuminen ja päättäväisyys on näkynyt myös ahkerassa kuntouttamisessa loukkaantumisten aikana, mikä on johtanut nopeaan kehitykseen loukkaantumisista huolimatta. Viimeisimpinä saavutuksina seurajoukkueessa naisten sarjan 5. sija SM-kilpailuissa 2015 ja maajoukkueessa junioreiden EM-kilpailujen 5. sija 2014.

RYTMINEN

Katerina Volkova

Määrätietoinen harjoittelija, noussut pitkäjänteisellä työllä huipulle. ”Katja” oli EM kilpailujen 13. sekä MM-kilpailun 25.  Katja on edelleen vahvasti kiinni ensi kesän Rion Olympiapaikassa, josta kisaaminen jatkuu ensi kevään jatkokarsinnassa.

TANSSIURHEILU

Veera Korpinen

Veera on nuorten MM valintakisojen vakiotanssien GP voittaja.  Kehittynyt ja monipuolistunut urheilijana Märskyssä sekä kasvanut tavoittelemaan kansainvälistä uraa. Opiskelee ja urheilee hyvässä tasapainossa kohti tulevaisuuden haasteita.

 

TOP TEN 2015

 POJAT

JALKAPALLO

Sebastian Dahlström

Esimerkillinen urheilija, joka on osoittanut nuorelle ihmisille harvinaisia johtajan ominaisuuksia. Pelannut nuorten maaotteluita jalkapallossa kuin salibandyssäkin. Tavoittelee paikkaa kivikovassa HJK.n edustusjoukkueessa ensi kaudella Veikkausliigassa.

LENTOPALLO

Nuutti Niinivaara

Pitkän kehitysloikan urheilijana viimeisen vuoden aikana tehnyt, asiallisesti koulunsa hoitanut kaveri. Viime kesästä alkaen ollut mukana  Korson Vedon miesten SM-liigaryhmässä ja kehityspelaajana VanLen miesten 1-sarjajoukkueessa. Viime keväänä, poikain maajoukkuevalmentajien palautteen mukaan, esiintyi nuorten Haastaja -leirillä erittäin kyvykkäästi ollen aivan leirin parhaimmistoa. Alkukauden akatemiaharjoittelussa osoittanut vahvaa sitoutumista itsensä kehittämiseen.

BEACH LENTOPALLO

Santeri Siren

Sijoittui Miro Määttäsen kanssa neljänneksi alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa. Aikuisten SM-kisoissa 5. Miro Määttäsen kanssa. Reipas nuori urheilija, jolla tavoitteet ovat korkealla.

JÄÄKIEKKO

Henrik Borgstöm

Henrik on kiekollisesti taitava ja hyvän peliälyn omaava A-nuorten SM-sarjan pelaaja. Henrik kuuluu joukkueensa runkopelaajiin ja hänessä on potentiaalia tulevina vuosina myös suurempiin ympyröihin.

SQUASH  

Miko Äijänen

Tinkimätön harjoittelija. Alle 19-vuotiaiden joukkuehopeamitalisti, aikuisten MM-joukkuepelaaja. Saavutti uransa ensimmäinen aikuisten ammattilaisturnausvoiton elokuussa 2015.

YLEISURHEILU

Roope Auvinen

Moukarinheittäjänä 17-vuotiaiden kärkiurheilijoiden joukossa Euroopan tilastoissa. Roopelta löytyy tahtoa ja halua kehittyä huippu-urheilijaksi. Opiskelunsa tämä nuori herra on hoitanut kiitettävästi.

SUUNNISTUS

Topi Raitanen

Topi on ammattimaisella otteella harjoitteleva nuori urheilija, joka on niittänyt menestystä niin suunnistuksessa kuin yleisurheilussakin. Tulevan kevään abiturientti on mallikkaasti pystynyt yhdistämään opiskelun sekä määrätietoisen harjoittelun.

Meriitit 2015:

- Nuorten MM-kultaa viestisuunnistuksessa sekä sprinttimatkan 6. sija

- Kaksi SM-kultaa sekä yksi hopea henkilökohtaisilta matkoilta suunnistuksessa

- MC sprinttiviestissä kolmas sija maailma cupin finaalissa (aikuiset)

- Aikuisten Ruotsi-ottelun toinen sija yleisurheilussa 3000m:n estejuoksussa

- Pohjoismaiden mestari nuorten sarjassa yleisurheilussa 3000m:n estejuoksussa

- SM-kultaa 19-sarjassa 3000m:n estejuoksussa

PYÖRÄILY

Sasu Halme

Armeijaa tällä hetkellä suorittava Sasu on sinnikäs ja kova harjoittelija. Sasu on perustanut oman pyöräilytallin yhdessä veljensä kanssa. Molempien tavoite on olla huipulla Tokyon olympialaisissa.  Saavutukset: Maastopyöräilyn sekä cyclocross SM ykkönen. Maantiepyöräilyn aika-ajon voitto U-23 sarjassa sekä samassa ikäluokassa maastopyöräilyn 16 sija Andorran MM-kilpailussa, jossa osallistujia oli 84.

MIEKKAILU

Jaakko Paavilainen

Saavuttanut tällä kaudella hyviä kansallisia - sekä kansainvälisiä tuloksia. Teknisesti ja fyysisesti lajissaan lahjakas. Harjoittelee paljon, jotta pääsee tavoitteisiinsa. Tänä syksynä saavuttanut parhaat suomalaistulokset maailmalla.

GOLF

Perre Papunen

Perre oli U16 joukkue EM pronssia voittaneessa joukkueessa ja hän voitti U16 reikäpelissä Suomen mestaruuden. Nuori, lupaava golffari.

PIKALUISTELU

Samuli Suomalainen

Tällä hetkellä omassa ikäluokassaan kansainvälisellä huipputasolla. Loistava ja tavoitteellinen harjoittelija, hoitaa opiskelut hyvin ja on helppo valmennettava.

PURJEHDUS

Oskari Muhonen 

Kehittynyt paljon viime kautena. Ylivoimainen kovassa kelissä. Aggressiivinen purjehtija. Siirtyi Laser Standard luokkaan syksyllä. Aikuisten huippu tähtäimessä. Oskarin saavutuksia: U19 Laser radial luokan EM-kilpailujen viides, U19 sarjassa Laser Standard luokan MM-kilpailuissa kahdeksas ja hän toimii myös purjehtijoiden lajikapteenina.

PAINI

Olli Uotila

Junioreiden SM3. Miesten kansainvälisen Herman Kare turnauksen 3. sekä junioreiden kansainvälisen turnauksen 3.sija Kroatiassa.

TELINEVOIMISTELU

Elias Koski

Nuori telivoimistelija on menestynyt jo erinomaisesti nuorten sarjassa Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa. Saavutti nuorten SM-kilpailut 6-ottelussa neljännen sijan sekä  junioreiden Gym – sarjassa 6-ottelun voiton. Lisäksi Elias edusti Suomea European Youth Olympic Festivaaleilla kesällä 2015. Vuoden 2015 JunnuGym sarjan 6-ottelun voittaja.

TANSSIURHEILU

Leo Pusa

Pystynyt  yhdistämään opiskelun ja urheilun loistavasti, harjoitellut tavoitteellisesti. Kehittynyt niin fyysisesti kuin henkisestikin isoin askelin Märskyssä. Pohtii asioita useammasta näkökulmasta, luoden myös omia näkemyksiään asiakokonaisuuksista.

SALIBANDY

Riku Holopainen

Riku on suorittanut koulunsa hyvin, noussut miesten edustusjoukkueen, Tapanilan Erän, pelaavaan kokoonpanoon. Voittanut U19 MM-kultaa toukokuussa 2015. Lisäksi Riku on valittu vuoden nuoreksi helsinkiläiseksi urheilijaksi keväällä 2015.

 

Koulun kultainen rintamerkki nuorten Maailman Mestaruudesta luovutettiin seuraaville urheilijoille

Nuoret maailmanmestaruuden saavuttaneet urheilijat palkitaan myös koulun kultaisella rintamerkillä. Tämän rintamerkin saa ensimmäisestä maailmamestaruudesta. Pyydän seuraavia urheilijoita tulemaan lavalle eli junioreiden maailmanmestaruuden muodostelmaluistelussa saavuttaneet: Camilla Sipilä, Ina Ekholm, Jenna Alanko, Sara Väkevä, Julia Saarinen, Reetta Pusa, Maria Muje ja Tiina Vuoksinen.

Salibandyssa maailmamestaruuden 18-vuotiaissa ovat voittaneet Miska Mäkinen, Eero Nuutinen, Riku Holopainen ja Henri Luoma.
Suunnistuksen koululaisten MM-kultaa pitkällä matkalla Ollipekka Heikkilä
Suunnistuksen nuorten MM-kultaa viestissä Topi Raitanen. 

Kultainen rintamerkki 10 vuoden työstä Märskyssä

Koulun henkilökuntaan kuuluvat saavat koulun kultaisen rintamerkin 10 vuoden työrupeamasta Märskyssä.Nyt tuo kymmenen vuotta tulee täyteen seuraavilla valmentajilla ja pyydän heitä saapumaan lavalle: käsipallovalmentaja Björn Monnberg, salibandyvalmentaja Lars Eriksson ja Jalkapallovalmentaja Rami Rantanen.