Terveydenhuolto

Urheilijalla on käytössään kouluterveydenhuollon normaalit palvelut sekä urheilulääkäripalvelut Bulevardin klinikalla.

Märskyläiset pääsevät Bulevardin klinikalle urheilulääkärin vastaanotolle soittamalla Bulevardin klinikan ajanvaraukseen ja varaamalla käyntiajan. Lääkärin vastaanottoaika pyritään järjestämään aina mahdollisimman pian, useimmissa tapauksissa muutaman päivän sisällä. Ensimmäinen käyntikerta kunkin vamman kohdalla on maksuton.

Bulevardin klinikka tarjoaa Märskyn opiskelijoille myös maksuttoman sairaanhoitajan puhelinneuvonnan ma – to klo 8 – 19, pe klo 8-17 välisenä aikana. Ajanvaraukset ja neuvonta Bulevardin klinikan numerosta 09 – 681 1390.

Aina asioidessasi Bulevardin klinikalla muista mainita, että olet Mäkelänrinteen opiskelija. Lisäksi urheilijan on syytä kiinnittää huomiota muutamiin terveydenhuollon erityiskysymyksiin.


Rokotus

Valmistautuessasi ulkomaille suuntautuvalle kilpailu- tai harjoitusmatkalle käy varmistamassa terveydenhoitajalta rokotussuojasi hyvissä ajoin ennen matkan alkua, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen matkalle lähtöä.

Ajoissa otetut rokotukset eivät häiritse matkalla tapahtuvia urheilusuorituksia ja kun niiden vasta-ainetuotanto on ehtinyt vaikuttaa, ne antavat matkalla tarvittavan suojan.

Vakuutukset

Koulun opiskelijat on vakuutettu koulun tapahtumissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Urheilijan tulee kuitenkin varmistaa, että hänen lajikohtainen lisenssivakuutuksensa on voimassa.

Lisäksi aktiivisesti liikkuville ja urheileville suositellaan sairaskuluvakuutusta tai vapaa-ajan tapaturmavakuutusta, joka korvaa mahdolliset lääkärikäynnit ja leikkaukset myös yksityisillä lääkäriasemilla ja sairaaloissa.

Terveydenhuollon asioissa katso lisätietoja myös Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian sivuilta  http://www.urhea.fi/asiantuntijapalvelut/laakaripalvelut/.

Kaikki Märskyn valmennusurheilijat ovat myös Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian jäseniä.