Psyykkinen valmennus

Psyykkisen valmennuksen ohjelma

Märskyn psyykkisen valmennuksen ohjelma tähtää urheilijoiden psyykkisten taitojen ja ominaisuuksien kehittämiseen, yhteisöllisyyden lisäämiseen sekä urheilemisen nautinnon vahvistamiseen. Lisäksi psyykkinen valmentaja auttaa urheilijoita urheilussa ja elämässä esiin tulevien erityiskysymyksien ratkaisemisessa.

Koulun psyykkisenä valmentajana toimii lukuvuonna 2014 - 15 Terhi Lehtoviita. Hän on koululla aina keskiviikkoisin. Psyykkisen valmennuksen syksyn ryhmiin ilmoittautuminen tapahtuu heti koulun alettua elokuussa ja kevään ryhmiin marras-joulukuussa.

PSYYKKISEN VALMENNUKSEN KURSSI (VO4)

Psyykkisen valmennuksen kurssi tähtää urheilijan psyykkisten taitojen ja ominaisuuksien tunnistamiseen ja kehittämiseen käytännön menetelmin. Kurssilla käsitellään urheilijoille ajankohtaisia teemoja kuten tavoitteenasettelu, motivaatio ja tahdonvoima, itseluottamus ja suoritusvarmuus, laadukas harjoittelu, mielikuvaharjoittelu ja rentoutuminen, kilpailuun valmistautuminen ja kilpaileminen sekä flow urheilussa. Kurssin tavoitteena on innostaa ja tukea urheilijaa hyödyntämään psyykkistä valmentautumista osana arkiharjoittelua ja kilpailemista.  Kurssi sisältää kaksitoista tapaamista viikon välein keskiviikkoisin klo 13.55-15.10 tai RO-tuntipäivinä klo 14.15-15.15(ei koeviikolla).

BONUSAJAT

Bonusajat (50min) ovat kaikille urheilijoille avoimia, luottamuksellisia keskusteluaikoja psyykkisen valmentajan kanssa. Urheilija voi tulla keskustelemaan omaan elämään ja urheiluun liittyvistä asioista.Psyykkisen valmentajan työhuone on Urhean tiloissa Mäkelänrinteen uintikeskuksen 3.krs.  SportFocus.

Bonusajat ovat aina keskiviikkoisin klo: 10-13.30

KUNTOUTUSRYHMÄ

Loukkaantuneille urheilijoille järjestetään keskiviikkoaamuisin klo 8-9.30 ohjattua harjoittelua koulun kuntosalilla. Harjoittelusta vastaa fysioterapeutti Juha Koistinen. Psyykkinen valmentaja vierailee harjoituksissa noin kerran kuukaudessa ja kartoittaa loukkaantuneiden urheilijoiden tilanteita. Psyykkisellä valmennuksella voidaan tukea loukkaantuneiden urheilijoiden kuntoutusprosessissa merkittävästi.

LAJIKAPTEENITOIMINTA

Lajikatpeenit tapaavat psyykkisen valmentajan kerran jokaisen jakson aikana Gameplanin ja muiden ajankohtaisten asioiden parissa. Lajikapteeneille ilmoitetaan asiasta erikseen.

Psyykkinen valmentaja Terhi Lehtoviita
puh. 050 586 2619
e-mail. terhi.lehtoviita(at)sportfocus.fi