Märskyn tytöille pronssit KLL-lentisfinaalissa

27.1.2016

Pihtiputaan joukkue
Pihtiputaan joukkue
Palkintojen jako
Palkintojen jako
Nurmon joukkue 2016
Nurmon joukkue 2016
Märskyn joukkue 2016
Märskyn joukkue 2016

Koululiikuntaliiton lukiotyttöjen lentopallosarjan finaaliturnaus pelattiin Märskyn emännöimänä Pasilan Urheiluhallissa ti 26.1.2016, paikalla olivat lopputurnaukseen karsintavaiheiden kautta selvinneet Seinäjoki/Nurmon ja Pihtiputaan lukioiden joukkueet Mäkelänrinteen tyttöjen lisäksi.
Kolmen joukkueen turnauksessa pelattiin kahden voittoerän ottelut ja molemmat ottelunsa 2-0 voittanut Pihtiputaan lukio kruunattiin KLL-mestariksi 2015-16 lukukaudella. Avausottelussa Märskyn tytöt lamaannuttanut Nurmon joukkue sijoittui hopealle ja näin Märskyn tytöille jäi saaliiksi himmeimmät pronssiset mitalit.

Ensimmäinen ottelu oli Märsky vastaan Nurmo ja eka erän alun tasaisuudesta ja nurmolaistytön  pahannäköisestä loukkaantumisesta verkkotilanteessa huolimatta hyvin avauspeliinsä latautunut Nurmo vei Märskyä kuin pässiä narussa voittaen erät 25-17 ja toisen vieläkin murskaavammin 25-13. Kotijoukkueen peli ei tässä ottelussa kulkenut eka erän alkupalloja lukuun ottamatta ja etenkin nurmolaisten onnistuneet, painavat aloitussyötöt aiheuttivat suuria hankaluuksia Märskyn vastaanotto-osastolle. Ja kun myös hyökkäystilanteet ja torjunta-puolustus menivät vieraille lähes 100-0, ei pelistä juuri  käteen jäänyt muuta kuin parannettavaa seuraavaan otteluun.

Toisessa pelissä Pihtipudas kuittasi voiton Nurmosta suoraan 2-0, erät 25-19 ja 25-22 ja otti jo vahvan askeleen kohti mestaruustitteliä.

 Viimeinen peli Märsky-Pihtipudas ratkaisi lopulliset sijoitukset, ja Märskyn tytötkin saivat siinä pelinsä paremmin oikeille raiteille ja ottelusta tuli turnauksen tasaisin peli ja paljon hyviä suorituksia nähtiin nyt myös Märskyn tytöiltä, vastaanotto- ja hyökkäyspeli toimi nyt ajoittain aivan lentopallon oppikirjan ja valmentaja Lindbergin ohjeiden mukaan ja etenkin toisessa erässä vastustaja pantiin hyvinkin ahtaalle kun Märsky johti erää 10-5 ja vielä 15-10 ja putaan tytöt pääsivät tasoihin vasta 21-21 tilanteessa, erä kuitenkin meni Pihtiputaalle lopulta 25-22 ja Putaan tyttöjen mestaruus sinetöityi.

Kaikki pelatut ottelut
Märsky-Nurmo 0 - 2 (17-25, 13-25)
Nurmo-Pihtipudas 0 - 2 (19-25, 21-25)
Pihtipudas-Märsky 2 - 0 (25-18, 25-22)

Mitalit joukkueille oli jakamassa Koululiikuntaliiton liikuntakoordinaattori Jani Kangasniemi yhdessä Märskyn valnmentajan Jouko Lindbergin kanssa.

Märskyn joukkue finaaliturnauksessa:
Annika Waris, Mona Kokko, Krista Mäkeläinen, Minttu Junno, Ella Mäkinen, Siia Suonperä, Minna Lehtinen ja Nina Putkonen, valmentajat Jouko Lindberg ja Heikki Torkkeli.