Urhean uimahyppääjät menestyivät Saksan avoimissa mestaruuskilpailuissa

22.1.2016

Iira Laatunen ja Juho Junttila ovat kovassa iskussa.
Iira Laatunen ja Juho Junttila ovat kovassa iskussa.

Saksan avoimet mestaruuskilpailut Berliinissä alkoivat suomalaisittain upeasti. Ensimmäisenä kilpailupäivänä suomalaiset saavuttivat yhteensä kolme finaalipaikkaa. 

Naisissa Iira Laatunen ponnisti metrin ponnahduslaudan finaalissa itsensä neljänneksi mainiolla pistetuloksella 245,15. Pronssimitali jäi harmittavasti vain kolmen pisteen päähän. Laatunen ylitti EM-kisojen A-valintarajan kahdesti päivän aikana. EM-kilpailut kisataan toukokuussa Lontoossa. 

Mäkelänrinteen lukiossa syksyllä opintonsa aloittanut Roosa Kanerva sijoittui naisten metrin laudalla sijalle 14.

Myös Märskyn 17-vuotias Juho Junttila oli liekeissä miesten 1m ponnahduslaudalla. Junttila paranteli huimasti omia ennätyksiään päivän aikana ja hyppäsi kahdesti EM-kisojen B-valintarajan. Semifinaalin pistetulos 332,60 jäi A-valintarajasta vain harmittavat 1,4 pistettä. 21 kilpailijan joukosta Juho sijoittui lopulta finaalissa upeasti neljänneksi. Kilpailun voitti Saksan Oliver Homuth huippupistein 376,70.

Kilpailut jatkuvat Berliinissä sunnuntaihin asti. Osallistujia Saksan avoimissa mestaruuskilpailuissa on tänä vuonna Saksan ja Suomen lisäksi myös Sveitsistä, Puolasta ja Australiasta.